Гаранционната схема по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) е подкрепила 255 малки и средни предприятия в периода февруари 2013 г. до април 2014 г. 70% от тези предприятия са с персонал до 5 души, а 50% от тях са на физически лица, регистрирани като Земеделски производители.

Данните бяха изнесени на пресконференция  на Министерството на земеделието и храните и Националният гаранционен фонд, които отчетоха резултатите от информационната кампания за разясняване на Гаранционната схема по ПРСР, предаде репортер на Фермер.БГ.

От февруари 2013 г. до април 2014 г. общият размер на подкрепените проекти по  ПРСР е в размер на 219 млн. лв. общият размер на гарантираните кредити от банките партньори в този период са в размер на 129 млн. лв., а общият размер на издадените от Националния гаранционен фонд гаранции по ПРСР е в размер на 100 млн. лв.

Само за първото тримесечие на тази година общият размер на гарантираните кредити е 19,7 млн. лв от Националния гаранционен фонд.

На пресконференцията участват Самуил Шидеров, изпълнителен директор на Националния гаранционен фонд, и Елена Иванова, началник отдел в Дирекция „Развитие на селските райони” и експерти от МЗХ.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!