Документалната риалити-поредица XTractor по света започна на 3 април от Кейптаун, Южна Африка и продължава общо 49 дни. Изминалите 9 дни бяха предизвикателство за четирите мощни трактора McCormick, вижте с какво се сблъскаха.
 
 
След първата експедиция в Австралия, през огромните открити пространства и по крайбрежието на Тихия океан, по протежение на Големия бариерен риф, сега XTractor и конвоят от трактори McCormick се отправиха на следващата вълнуващо и опасно приключение, този път в Южна Африка.
 
Риалитито проследява експедицията на четири мощни трактора – героите на XTractor са моделите X8 и  X7 на McCormick. Те пътуват заедно с три офроуд автомобила (обща мощност 1000 конски сили) и 16 души екип. Всички те заедно ще изминат 6000 км. 
 
 
Първото вълнуващо приключение започна от Оудсхорн, провинция Западен Кейп до залива Плетенбер през прохода на принц Алберт, който преминава през платото Карьо и стига до брега.
 
 
 
 
Главните герои на експедицията продължават през Джефрис Бей и Националния парк Addo Elephant между черните пътища, слоновете и зебрите се разкриват невероятни гледки.
 
 
 
 
 
 
 
 
XTractor продължава през следващите дни през безкрайните лозови насаждения в Winelands, след което ще се изкачи по широката планинска верига Drakensberg (Планината на драконите) в Лесòто, която се издига до височина от 3482 метра. Експедицията ще премине и покрай южно-тропическия бряг на KwaZulu-Natal, покрай обширната полу-пустинна зона Karoo, която е в сърцето на държавата и през градовете на Garden Route докато достигне Свазиленд.