Европейската организация на собствениците на земя (ELO) и Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ) иорганизират Регионален Форум за бъдещето на земеделието, който ще се проведе на 29 ноември от 09:30 до 16:00 ч., в Гранд Хотел София.
 
Партньори на форума са и Синджента България и Национална асоциация „Българско Черноморие” (НАБЧ). На събитието ще бъдат разгледани три ключови въпроса: Как целите за устойчивото развитие могат да помогнат за разрешаването на глобалните проблеми в земеделието? Накъде върви реформата на Общата селскостопанска политика? Как конкурентоспособността и опазването на околната среда могат да съществуват съвместно в българската земеделската среда?
 
В дискусията ще участват: Тасос Ханиотис, директор на Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ към Европейската комисия; Пиер-Оливие Дреж, президент на ELO; Владимир Уручев, член на Европейския парламент; Стайко Стайков, председател на БАСЗЗ; Галина Пейчева-Митева, заместник-председател на БАСЗЗ; Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България и др.
 
На форума са поканени и министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, министърът на околната среда и водите Нено Димов, представители на всички отговорни държавни институции и на съсловните организации в земеделския сектор.