Фирма Варекс стартира серия от есенни демонстрации в цялата страна. Първата от тях се проведе в землището на село Доктор Йосифово, област Монтана.

 

При откриването на събитието , управителят на фирма Варекс , г-н Иван Масларов, заяви че е емблиматично стартирането на демонстрациите от този район, в който само преди месец фирмата е открила своята регионална база в гр. Вълчитрън, с което иска да покаже сериозните си намерения за присъствие в тази част на България.

 

Мястото за провеждане на демонстрацията, също не беше избрано случайно, тъй като районът се характеризира с тежки почви и организаторите искаха да покажат работата на машините си в тежки и трудни условия за почвообработка.

 

Домакин на събитието бе кооперация Изгрев, която вече една година ползва машини закупени от фирмата. Нейният председател Димитър Димитров, сподели пред камерата на Трактор.БГ своето мнение относно работата с фирма Варекс:

 

„Аз съм доволен от преговорите, които проведохме с фирма Варекс за закупуване на тракторът Valtra T172, както и от търговските представители, от сервизните работници, които винаги са се отзовавали и са ни съдействали на място. Най-много ме радва, че демонстрациите стартират точно тук, за да се видят как се представят тези машини в едни наистина тежки условия“, допълни той.

 

Фирма Варекс показа пълен набор от машини за работа на полето в диапазона  от 100 до 320 к.с.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

 

Първата комбинация от машини, която фермерите имаха възможността да видят бе трактор Valtra, модел Т172 V  в комбинация с 4 корпусен обръщателен  плуг Goizin Venus. Този тракторът с мощност 185 к.с. е оборудван с интелигентната Powershift трансмисия, с многостепенна скоростна кутия VERSU. 

 

Втората комбинация на конвенционални обработки бе представена от трактор Valtra, модел Т202 D, с мощност 200 к.с., в комбинация с плуг 5-корпусен плуг на френският производител Goizin.

 

Пиронът в програмата при оран с плуг бе комбинацията между гуменоверижният трактор Challenger , модел 765 C с мощност320 к.с. и двигател Caterpillar  в перфектната комбинация с  8-корпусният  плуг Goizin 5+3. Фермерите бяха истински впечатлени от високата скорост , която тракторът достигна по време на оранта, като това по никакъв начин не намали качеството на обработката.

 

Специално внимание на демонстрацията бе отделено на почвообработващата техника с марка Simba Great Plains. Търговският директор на фирма Варекс, г-н Филип Лазаров, заяви че тези машини, познати у нас, като компактори стават все по-популярни у нас, заради минималните обработки, които се извършват с тях. Тази авангардна технология постигапо-ниски разходи на обработките, скъсено време за тяхното извършване и не на последно място дава по-добри възможности за постигане на по-високи резултати, включително и при добивите.

 

Първата комбинация от машини за демонстриране на минималните почвообработки бе Трактор Valtra Т191 H с механична трансмисияи мощност 200 к.с. и три метровият стърнищен култиватор  Simba TL. Той показа изключителна работа на полето като достигна 40  см дълбочина на работа.

 

В полето влезе и  навесеният култиватор X Press. Култиваторите SIMBA от тази серия са предназначени за високо скоростна работа и отстраняване на растителните остатъци на дълбочина 100 мм. Те обработват отлично почвата като миксират почвените слоеве и правят и правят земята устойчива на атмосферните влияния.Култиваторът  X Press бе демонстриран в две модификации  в комбинация с трактор Valtra и трактор Challenger.

 

Изключително атрактивно бе демонстрирана и сеитба със сеялките, марка Gaspardo, които фирма Варекс започват да предлагат от тази есен на своите клиенти. Предвид спецификите на района, фермерите видяха в действие механичната сеялката GaspardoSC Maria, препоръчителна работа в тежки почви. Тази сеялка е с работна ширина 4 метра и капацитетът на бункерът за семена от 570 литра., като е оборудвана с дозиращи изсяващи дискове за малки и големи семена.

 

На полето бе показана и директна сеитба със сеялката Maschio Gaspardo Diretta. Тази механична сеялка се справя отлично в минимално култивирани почви и работи със всички типове семена: зърнени, соеви и рапични и други. Сеялката е оборудвана с независими изсяващи апарати, които гарантират точността на сеитбата, независимо от неравностите на терена. Тя позволява контрол на калибрацията на семената, според техния вид. Сеялката разполага и с независими отъпкващи колела, които гарантират плътното полагане на семената в почвата.

 

Демонстрацията завърши с представяне на тежкият гумен валяк на Simba Great Plains, който показа много задоволителна работа на полето.

 

На финала разговаряме и с  Филип Лазаров, търговски директор на фирма Варекс ООД

 

„Днешният ден е особен, дотолкова колкото той е първия от серията демонстрации, които предвиждаме да проведем до края на октомври в различни региони на страната. В момента имаме много атрактивни промоционални пакети с машини за есенната обработка, както и винаги сме много гъвкави по отношение на клиенти, които имат нужда от комплексни решения за техните стопанства и пълно обезпечаване с качествена техника.“

 

Атрактивни представяния на богата гама от машини за стопанствата, специални промоционални пакети в дните на демонстрациите и още много изненади ви очакват на:

 

10 октомври, край село Раданово, област Велико Търново и на 17 октомври в Ден на отворените врати, в базата на фирма Варекс, намираща се на АМ „Тракия" ,136 км в ляво.

 


 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!