Оптиком представи най-новите и иновативни модели трактори, сеялки и торачки на световните брандове Landini, McCormick, Monosem и Sulky по време на пролетното издание Бата Агро. Българските фермери имаха възможност да се запознаят със световните новости на пазара на селскостопанска техника на щанда на компанията.

 


За новостите при тракторите Landini, разказа Евтим Евтимов, продуктов специалист от фирма Оптиком:
"Тази година на изложението Бата Агро пролет 2015 представяме 3 нови модела от гамата Landini, като започваме с моделите Landini 5D, който е в диапазона от 88 до 102 к.с., насочен специално към зеленчукопроизводството. След него е новият модел Landini 5H, който е в диапазона 88 до 113 к.с. като в момента е с нова кабина, с нова визия, двигател Tier4 подходящ за малки стопанства, животновъдни ферми за кравеферми. Може да бъде оборудван с челен товарач. Третата машина от гамата Landini, която предлагаме на тазгодишното изложение, е трактор Landini 6L. Серията е в диапазона от 145 до 175 к.с. Подходяща за средните и по-големите стопанства. Цялата гама от  Landini, които предлага Оптиком, са механични трактори с изключителна надеждност като на моделите Landini 5H ние предлагаме 2 години заводска гаранция.“

 

 

На първото пролетно изложение БАТА АГРО, Оптиком поставиха акцент върху бранда McCormick с премиерния за България модел  McCormick X5. Този модел е в диапазона мощност от 88 до 113 к.с., като е с изцяло нова визия, нова кабина с Рowershift скоростна кутия. Двигателят е Tier 4, изцяло съобразен с европейските изисквания за вредни емисии. Машината е подходяща както за малките, така и за средните земеделски стопанства.

 


 

Оптиком представи на българските фермери и най-иновативната торачка на  пазара в момента – Sulky X40 Econov. От компанията се похвалиха, че торачката вече успешно нработи по българските полета и показва впечатляващи резултати. Това, което я прави уникална по рода си е системата Econov, разпределяща потока тор на 6 части. Тя има възможност да отваря и затваря всяка една от тях с помощта на GPS контрол. По този начин операторът само наблюдава процеса на торене и крайният резултат е спестяване на до 15% разходи от торене. Тази торачка е революция в торенето и всеки земеделец, който я има в стопанството си бързо се убеждава в нейните предимства, категорични са от фирма Оптиком.




 

На щанда на Оптиком, бе представена и новата гама сеещи секции на сеялките Monosem, наречени Monoshox® NG Plus M. Оборудвани със задни притъпкващи колела, те лесно могат да се настройват посредством лостове. Дори и при висока работна скорост, сеитбата е изключително прецизна, а  монтираният амортисьор обира нежеланите вибрации по време на работа. Това затвърждава лидерската позиция на сеялките Monosem на българския пазар, като едни от най-надежните и точни сеялки за редова сеитба.

 

 

Премиера на щанда на БАТА АГРО 2015 направи и новият телескопичен товарач на световния производител JCB  - JCB Agri Plus 560-88.

"Това е новият телескопичен товарач, който е най-големия агри товарач в света 560 от 70. Това е товарач с 6т. товароподемност и с 8 метра височина на повдигане на товара. Оборудван е с JCB Ecomax двигател, 145 к.с. и с 4 степенна powershift трансмисия. Товарачът се вписва много добре в големите стопанства, където трябва да се манипулира много зърно, също така в големите зърнобази. Оборудвали сме го с 4 кубикова кофа за зърно също така кофата може да стига до 5 кубикова за този товарач. Предлагаме 5 годишна пълна гаранция от производителя JCB на всички телескопични товарачи и трактори на марката, като гарантираме добро сервизно обслужване от всички наши сервизни центрове в страната.“, каза пред Фермер.БГ Димитър Петров, продуктов мениджър на бранда JCB.

 

 

Заедно с качествените и иноватовни машини Оптиком предоставя възможността на фермерите да закупят всяка една машина от фирмата при изключително изгодни лизингови услови.

Веселин Генев, управител на Оптиком ООД заяви: "Ние от Оптиком винаги сме работили в полза на нашите клиенти, ние винаги сме имали добри атрактивни условия, смея да кажа, че сега в момента сме постигнали най-доброто от всички тези години. Още веднъж повтарям 0.079%, това е по малко от 0.1% лихвен процент равен на тримесечния юрибор в Европа – нещо което не е предлагано на българския пазар.  Искам да благодаря на нашите партньори от JCB и считам, че всички заинтересовани за закупуване на JCB техника ще оценят това и всеки, който проявява интерес към McCormic, този нов но високотехнологичен бранд в нашето порт фолио, което ние ще продължим да налагаме, да обърне внимание на специалното ни предложение 2 години – 2% годишен лихвен процент."

Повече информация за новите товаричи JCB, сеялките Monosem и новата иновативна торачка Sulky X40 Econov може да получите от официалния вносител за България:

Оптиком ООД
Телефон:070020205
[email protected]
www.opticom-bg.com
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!