Фил Хоуган ще е новият еврокомисар по земеделие и развитие на селските райони в новата Европейска комисия (ЕК).
 
Кой е Фил Хоуган - справка от Agri.eu
 
Фил Хоуган е член на ирландската Европейска народна партия (ЕНП), а до 2014г е бил министър на околната среда, общността и местното самоуправление в правителството на Ирландия. Там той е бил ангажиран с това да изпълни предизборните обещания на партията Файн Гийл и програмата на поетите политически ангажименти за промяна на начина, по който се прави политика. Хоугън е имал надзор върху най-значимите пакети от мерки, създавани от десетилетия. 
 
Като говорител на Файн Гийл относно въпросите по околната среда, културното наследство и местното самоуправление за 2007-2011, Хуган наложи, като приоритетна реформата в местното самоуправление, а сега ще гарантира, че правителството ще изпълни докрай поетите си ангажименти.
 
Хоуган за кратко е бил и министър на финансите със специален надзор службата за благоустойство на Ирландия в момент, в който ръстът на работните места е бил изключително висок. Докато е министър, ирландската икономика расте със среден годишен темп от 8,7%, достигайки своя връх до 11,1% през 1997 г.  През този период коефициентът на безработица е намалял с повече от 4%, както и 160 000 нови работни места са били създадени в различните сектори на икономиката. 
 
През цялата си кариера Хоуган води кампания за правата на потребителите, включително чрез  кампанията „Върнете си данъците“, където хиляди души са се възползвали от връщането на данъците си обратно. Това от своя страна доведе до създаване на Национална агенция за защита на потребителите. 
 
 
 
© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!