По време на второто издание на изложението Фермер Експо Раковски 2018, на което Фермер.БГ е медиен партньор, ще се проведе и фестивал на селската кухня „Вкусовете от вчера". 
 
Фестивалът ще събере на едно място 17 читалища от област Пловдив, за да демонстрират местни кулинарни и фолклорни традиции. Жени, облечени в традиционни за района носии, ще разкажат за обичаите по прибиране на реколтата, за традициите в приготвянето на храната и ритуалите, свързани със събиране на семейството около трапезата.
 
 
Паралелно с това ще бъде представена фолклорна програма от самодейци от област Пловдив и реализирани различни демонстрации по приготвяне на традиционни местни храни – лютеница, катми, пиде, прясно сирене и кашкавал, сладък суджук и др.
 
 
Организатори на Фермер Експо Раковски 2018, което ще се проведе на 13 октомври, са организацията на производители Фермерско мляко, министерството на земеделието, храните и горите, евродепутатът Владимир Уручев, община Раковски, Институт за агростратегии и иновации. На събитието се очаква да присъства и еврокомисаря по цифрова икономика и общество Мария Габриел.