Десето юбилейно издание на Фестивал на меда ще се проведе във Варна, информира Янко Янков, председател на Областната пчеларска организация. Есенното издание на специализираното изложение ще започне на 28 октомври ще продължи до 6 ноември. Тържественото откриване ще се състои на 29 октомври.

 

Янко Янков посочи, че до момента своето участие са заявили 20 пчелари от различни региони на страната. Янко Янков уточни, че обикновено есенните фестивали са по-разнообразни и на тях се представя почти всичко от спектъра на пчелната продукция. Ще бъде представена богата гама от продукти, сред които акациев мед, от който тази година има голямо изобилие в Североизточна България, манов мед от Царево, пчелен прашец, прополис и други пчелни продукти.

 

Фестивалът цели популяризирането на всички пчелни продукти и дава възможност на пчеларите да представят директно пред потребителите своята продукция. Гостите и гражданите на Варна ще имат възможност да дегустират на място и сами да изберат най-подходящия за тях пчелен продукт.

 

До седмица предстои да бъде насрочено заседание на Областния обществен съвет с направление „Земеделие и храни”, чиято тема на обсъждане са именно проблемите на пчеларството.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!