Борис Городинский е украинец по рождение, но е отраснал в Канада. Той е основател на Horodynsky Farms и въпреки че е милионер, може да го видите как собственоръчно събира готовата реколта от лук, наравно с работниците си, съобщава umoloda.kyiv.ua.

Дамите в селското стопанство: Златина Бонева

Городинский е син на украински емигранти. В стопанството си отглежда преимуществено лук. Може да се каже, че е най-големият производител на културата в Канада, а по всяка вероятност и в цяла Северна Америка. На шега се определя като „луковия крал“. Неговото мнение търсят световни производители на земеделска техника. Макар да няма по-високо образование от средно, днес е милионер.

Канадският фермер винаги е искал да обработва земята. Работи рамо до рамо до подчинените си.

По данни на Forbes Городинский започва всичко от 300 ха земя, на които отглежда 100 000 тона лук. След 45 години фермата му е един от най-големите производители на лук в Канада с годишна печалба 15 млн. долара.

Всяка Коледа във фермата се чуват украински песни. Бизнесменът има навика да кани танцови и певчески състави, а всяко лято кани артисти на своите фирмени украински пикници. Тогава гощава гостите със зеленчуци от собствената му градина и традиционни украински сладки и соленки.

Городинский заделя средства не само за различни културни мероприятия. С негови пари (1 млн. долара) е построен пункт за бърза помощ в общината, в която живее.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Отиде си великият Bacon-Hill Montross – бикът милионер

При кого отива лъвският пай от субсидиите?

Фирми-милионери от субсидии през 2020 г.