На 22 септември в Будапеща започна есенният фермерски пазар пред унгарското земеделско министерство. Екипът на Фермер.БГ имаше възможност да види как фермери и занаятчии от Унгария представиха реколтата от пролетниците и традиционните местни ястия и напитки. 
 
 
Присъстващите имаха възможност да опитат специално приготвените традиционни унгарски рецепти от световно признати майстори готвачи. В есенния ден посетителите можеха да се стоплят със супа Гулаш, която е приготвена от говеждо месо, лук, червени чушки и червен пипер. Името на ястието идва от унгарското "gulyás" или преведено на български – кравар.
 
Любителите на пикантната храна са влюбени в унгарската кухня, за която е характерно използването на големи количества от червен пипер, лук, домати и зелени чушки. Ценителите на виното имаха възможност да дегустират унгарски вина, известни в целия свят - прочутото вино Токай, произведено в региона Егер Szekszard.
 
 
За настроението на гостите се грижеха момичета и момчета от традиционен унгарски ансамбъл.
 
© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!