Гръцките фермери обявиха, че продължават блокадите на пътни артерии и гранични пунктове въпреки предложените от министъра на аграрното развитие мерки за подпомагане на сектора с 500 милиона евро, съобщават местните електронни сайтове.
 
Правителството изчерпа възможностите си, каза министърът Сотирис Хадзигакис, а в отговор фермерите заявяват, че не са доволни и че ще продължат протестите. Цените на фуражите, на торовете и препаратите скочиха двойно, докато цените на млякото и месото са се запазили от преди десет години.
 
Потребителите непрестанно плащат по-скъпи стоки, като ножицата между производствените и потребителските цени все повече се разтваря във вреда не само на селскостопанските производители, но и на потребителите, се казва в декларация на фермерите.
 
Ученици, студенти и преподаватели в Гърция също излизат на шествия и митинги в Атина и Солун днес. Протестите са в отговор на поискания от премиера Костас Караманлис дебат в парламента за започване на диалог по проблемите на образованието, съобщават гръцките медии. Протестиращите настояват за повече финансови средства и за незабавни решения на хроничните проблеми в образовението, като твърдят, че предлаганият диалог е фиктивен. /expert.bg