Фермерски пазар за биохрани, селскостопански продукти и артикули отваря врати в Стара Загора. Той ще се провежда всеки петък на централния градски пазар в града, а на 31 юли от 15.00 ч. се организира за първи път, съобщиха от община Стара Загора.
 
На фермерския пазара всички производители ще могат да предлагат собствената си продукция. Целта е да се осигури на гражданите достъп до храни с доказан произход, като по този начин се затвърди доверието между производители и потребители, сподели кметът на града Живко Тодоров.
 
Голяма част от производителите са био-сертифицирани, а други са регистрирани по наредба №26 за директни доставки на собствено производство. Производителите, участници на фермерския пазар, са малки семейни фирми от страната, предлагащи изцяло собствена продукция.
 
Заявили участие в първия фермерски пазар до момента са производители, които ще предложат продукти от козе мляко - сирене, кашкавал и кисело мляко, на различни био-сезонни зеленчуци, биочайове за профилактика, подправки, билки, домашни лютеници, сладко от черници, сироп от бъз, от акация, чай от ябълки, хляб с дива мая, пчелен мед и др. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!