Семейна ферма от карловското село Васил Левски, което е затворилo цикъла, като преработва месото от своите свободно пашуващи животни, вече откри сезона на суджуците. От днес те се предлагат и на традиционния пазар „Произведено във фермата“ пред Министерството на земеделието.

Планират ново разширяване на Натура 2000

Сред щандовете на родните производители ще ухае и на прясно изпечена тиква. Тя е отгледана от семейство от софийското село Кубратово, което има 30 дка със сорт „Бяла кестенова“. Ако искате да усетите вкуса на детството и вкъщи, може да си купите сурова тиква от биопроизводител от град Елин Пелин.

Друг акцент тази сряда е сол, добита от Атанасовското езеро от Натура 2000. Гости и жители на столицата могат да намерят всички видове сол, които в този момент се вадят от тази уникална защитена територия – кристална сол, мляна йодирана сол, „Цвете на солта“, както и шоколад с морска сол.

Организатори: „Взехте ли си пазарска торба или мешка на „Произведено във фермата“? И тази сряда имаме – красиви, удобни, практични.“

Този път часът за дегустации по обедно време е запазен за хидратантната козметика и сапуни. Ако имате интерес, може да научите директно от производителя как да си направите балсам за устни. „Идва зима и ще ви трябва,“ предупреждават организаторите.

Фестивалът „Произведено във фермата“ започва в 10:00 часа, а участващите фермери и производители са регистрирани по Наредби 3 и 26 или по Закона за храните.