Земеделските производители, които до момента имаха възможност да продават продукция,  по пътищата в страната, вече няма да има право да го правят по новооткритите отсечки на магистралите. Това става ясно от писмен отговор на регионалния министър Лиляна Павлова, цитирана от БГНЕС. 
 
„Към момента в Наредбата за специално ползване на пътищата не са предвидени условия и процедура за издаване на разрешение за специално ползване на пътищата в полза на земеделски производители, за да могат те да продават продукцията си”, посочва Павлова.
[news]
Тя уточнява, че за да бъде разрешено откриването на „малки тържища” в зоните за отдих на магистралите, на които земеделски производители да предлагат продукцията си, е необходима промяна на нормативната уредба.
 
„Министерство на регионалното развитие и благоустройство, в частност Агенция „Пътна инфраструктура‘‘, имат готовност да обсъдят със заинтересованите страни и съвместно да установят подходящ ред за регламентиране издаването на разрешение за специално ползване на пътищата в полза на земеделските производители след съгласуване с компетентните органи, включително органите на МВР”, допълва министър Павлова.
 
Цялостното изграждане на магистралите „Тракия” и „Марица”, както и частичното довършване на магистрала „Струма”, остави стотици земеделски производители без достъп до пътищата, на които от години продаваха продукцията си.
 
Фермер.БГ припомня, че преди месец при откриването на АМ Струма министър Лиляна Павлова обяви, че две тържища за земеделска продукция ще бъдат изградени на новооткрития днес 40-километров участък на АМ Струма. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!