Работата на полето е тежка и всички стопани имат нужда от приятна почивка в луксозна обстановка, за да съберат сили за новите предизвикателства. 
 
Едно от малкото места в България, което може да предложи всички удобства и възможности за активна или пасивна почивка е Лайтхаус Голф Енд Спа Ризорт
Уникалният комплекс, който съчетава 5-звезден хотел, дизайнерско голф игрище и невероятни гледки към морето, е разположен до чаровния град Балчик. 
 
Настаняване:
5* Лайтхаус Голф & СПА хотел е идеален за семейна почивка или семинар на земеделски производители, тъй като разполага със 180 просторни стаи, в които освен да се насладите на спираща дъха гледка, можете и да поработите, тъй като е осигурен и кът за работа, а също и високоскоростен интернет. 
 
 
Част от комплекса са и кокетно разпръснатите по голф игрището апартаменти и вили. Те се предлагат с две, три или четири спални. Можете да избирате между вили с морски изглед, с изглед към гората или езерата, със или без самостоятелен басейн.
 
 
В добавка всеки може да се възползва от рецепция със сейфове, уиски бар, 24/7 лоби бар, основен ресторант (с тераса), а-ла-карт ресторант (с тераса), зала за игри, детски кът, няколко конферентни зали, открит плувен басейн с бар, който е сезонен, магазини и фризьорски салон. 
 
Развлечения:
Комплексът също разполага с различни спортни съоръжения и глезещи услуги, които допринасят за една почивка или бизнес среща. 
 
Спа и уелнес:
Разположен на два етажа и простиращ се на площ от 3000 кв.м гостите могат да се възползват от услугите и съоръженията на Лайтахус Спа и Уелнес център.
 
 
Първото ниво на Спа Центъра разполага с парна баня, турска баня, лакониум, инфрачервена сауна, финландска сауна, охлаждащи душове с лед, джакузи, релакс зона, фитнес зала и голям отопляем закрит басейн.
 
 
Всички те са проектирани, за да доставят удоволствие на вашите сетива, както и за да ви успокоят и предразположат за последващи терапии. На втория етаж се намират 7 модерно обзаведени и оборудвани индивидуални помещения за естетична и възстановителна терапия, като всички са пригодени за терапии за двойки.
 
Ресторанти и барове: 
За гастрономите и любителите на нощния живот, комплексът предлага голямо разнообразие от ресторанти и барове. Това може да стане с изглед към морето, игрището или невероятната Клубна Къща. В комплекса има различни ресторанти, всеки със своя индивидуален стил и на най-високо ниво, предлагащи изключително разнообразие от световни вкусове. 
 
На ваше разположение са:
 
- Основен ресторант с международна кухня „Александра"
 
 
Основният ресторант с международна кухня в хотел „Лайтахус” ще ви предложи стилно и в същото време спокойно настаняване на открито и закрито. Това е идеалното място да започнете деня си с вкусна закуска или да завършите вечерта със съблазнителна вечеря.
 
- Ресторант „Фуке"
Луксозният гурме ресторант ще ви предложи разнообразна прясна риба и морска храна. Менюто се състои от изискани ястия, съчетаващи вкусовете на Средиземноморието с голяма селекция от миди, печена прясна риба, стриди и хайвер, придружени от най-добрите вина и алкохолни напитки. Капацитет: 56 места на закрито и 47 на открито.
Работно време: 10:00 – 23:00 ч. 
 
- Клубен ресторант „Престиж"
В клубния ресторант можете да се насладите на елегантно и класическо кулинарно преживяване. Ресторантът предлага както традиционна българска, така и международна кухня. Елегантен и съвременен, клубният ресторант съчетава най-изящните аромати и съставки от двете кулинарни традиции и създава прекрасни специалитети.
 
- Бар „19-та Дупка" 
 
 
Бар „19-та дупка” е идеалното място, където да се отпуснете след дълга игра на голф. Оживеният бар, разположен в клуба, е изключително подходящ за ранна вечеря и късен обяд. Бар „19-та дупка” предлага разнообразни леки храни, грил и салати. Можете да се съберете с приятели, да обсъдите играта и просто да се забавлявате. Барът предлага дълъг списък българска и международна бира и вина. През целия ден можете да сърфирате из мрежата с безплатния безжичен интернет или просто да почетете вестник или хубава книга.
 
 
Разположен в Лайтхаус Голф и Спа хотел, „Социален клуб” пиано барът е перфектното място, ако държите на добрата музика и приятни коктейли и напитки. Подходящ за късно среднощно забавление, клубът предлага жива музика и DJ – партита на своите гости, както и богато разнообразие от алкохолни напитки и коктейли. Заведението е с нов, модерен стил, с капацитет от 60 седящи места, ориентиран изцяло към задоволяване на нуждата на клиентите от забавление. 
В „Социален клуб" пиано бар се организират частни партита, team building-и, рождени дни, различни тържества и др.
 
Голф игрище Лайтхаус, България: 
Голф игрище Лайтхаус е проектирано от известния бивш капитан от Райдър Къп – Иън Ууснам.
 
 
Елитното голф игрище е от типа „линкс” и е с традиционен дизайн. За зашеметяващия пейзаж допринасят изключителните природни картини, около които Иън Ууснам изгради брилянтна колекция от дупки. Голф игрището предлага вълнуваща и предизвикателна голф игра както на професионалисти, така и на начинаещи. Всеки е добре дошъл да изпробва уменията си.