Фермери поставят актуални за агросектора проблеми пред проф. Светла Бъчварова, председател на парламентарната комисия по земеделие. По инициатива на областния управител на област Добрич проф. Бъчварова ще се срещне днес със земеделски производители от региона. По информация от областната администрация в Добрич на срещата ще бъдат обсъдени актуални теми и въпроси, касаещи развитието на аграрния сектор, който е приоритетен отрасъл за България.

 

Според производители, състоянието на есенните култури в региона е много добро. С нормални темпове върви и засяването на пролетните култури. В региона вече има издадена специална заповед на кмета относно паленето на стърнища и на други растителни остатъци в земеделските земи през пожароопасния сезон до 30 октомври.

 

Общината е обявила и открити телефони за сигнали при опасност от пожари. Председателите на земеделски кооперации, арендатори и ползватели на земеделски земи в близост до горски масиви трябва да поддържат в техническа изправност пожарогасителни устройства, се посочва в заповедта.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!