Фермерският пазар „Натурално“ продължава да събира под един покрив фермери и занаятчии от Пловдивския регион. Този петък те ще подаряват на посетителите пазарски торбички за многократна употреба, съобщават организаторите.

Ежеседмичен фермерски пазар вече и в Пловдив

Първите 10 клиенти на пазара ще получат своята торба, пълна с вкусни родни ябълки. Акцията е част от инициатива, подхваната и в други градове на страната, под надслов „Свободни от пластмаса“. 

Фермери: „Когато отиваш на пазар, вземи своя торба и на щанда кажи: „Не, мерси, нося си!”

За да съчетаят пазаруването на натурални продукти с приятното изживяване, организаторите са предвидили и работилничка за апликации със земеделски култури. Малки и големи ще имат на разположение боб, леща и грах, както и подправки, семена и зърнени култури, за да развихрят въображението си.

Сред продуктите, с които посетителите традиционно могат да попълнят запасите си, са дървесни гъби шийтаке, овче и козе мляко, месни деликатеси, свежи зеленчуци и плодове, биовино, сиропи и сладка, биоядки и халва. На място ще действат и производители на занаятчийски хляб и натурална козметика.

Пловдивският пазар „Натурално“ се случва всеки петък с лятно часово време от 16:00 до 20:00 ч. Адресът е ул. Станислав Доспевски, срещу входа на Градската художествена галерия. „Не закъснявайте – свършва бързо!“, предупреждават участници.