Зеленчукопроизводителите от Пазарджик дават 14 дни срок на управляващите да ревизират предлаганите промени в трудовото законодателство. Стопанските работници от града протестираха с настояване да отпаднат еднодневните трудови договори за сезонните работници и винетките за тракторите. Те предлагат да бъде изработен нов механизъм за отчитане на полагания селскостопански труд, при който облагането да става чрез декларираните обработваеми декари, съобщава БНР.
 
С плакати "Не ни унищожавайте" десетки производители се събраха пред сградата на областната управа в Пазарджик и заявиха, че предвидените промени ще обслужат само и единствено картелите в областта на земеделието: Това, което са намислили, е пагубно за българския селянин, но тези хора на жълтите павета живеят в друг, техен свят, измислен свят на многото пари. Явно на някои от тези чиновници ние им пречим, тъй като те имат фирми, които внасят зеленчуци и плодове – коментира един от протестиращите.
 
Производителите са категорични, че няма да отстъпят и ще преминат към драстични действия:
Последната седмица от февруари ще блокираме АМ "Тракия". Този път заедно с пловдивчани. Ще ги принудим да ни чуят – заканиха се зеленчукопроизводителите.