Тенденцията да се разпродават разработени животновъдни и растениевъдни стопанства продължава и все по-често присъства в селскостопанските обяви, сочи справка на Фермер.БГ. 
 
Въпреки новостартиралата през миналата година нова обща селскостопанска политика, новите мерки за субсидиране и новата Програма за развитие на селските райони, само за месец август в категория Имоти на Фермер.БГ са публикувани над 20 обяви за цялостна разпродажба на разработени селскостопански ферми.
 
 
Земеделските стопани най-често продават овошни градини. Сред обявените за продан градини са: плододаваща черешова градина 6+15дка в Айстоско на цена 18000 лв.; разработен земеделски бизнес – сливова и орехова градини със стопански инвентар в обл.Шумен, общ.Хитрино: Сливова овощна градина – 58,331дек. на 8 години от засяване с изградено капково напояване. Орехова градина 55,121дек., в т.ч. 33,607 на 8 години от засяване и 21,514 на 6 години от засяване; В Ямболско продават сливова градина на четвърта година, с капково напояване, до път на цена 45000 лв. 
 
Сред обявите за продажба на разработен агробизнес са и 27 засадени покрити оранжерии в Пловдивско, заедно с инвентара за обработката им. Оборудвани са с капково напояване и се предлагат на цена 150000 евро.  
 
За продажба се предлагат и животновъдни стопанства. Птицевъди продават работеща птицеферма в Русенско с капацитет 26 000 животни, напълно оборудвана и отговаряща на изискванията за хуманно отглеждане на животните. В Добричко продават действаща  овцеферма с елитно стадо овце от порода "Ил Дьо франс" и "Меринос-североизточно-българска"-регистрирани по мярка-10 на ПРСР 2014-2020. Животните са под селекционна дейност. 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!