Търсите ли идея за перфектен есенен уикенд? А за нов начин за генериране на приход? Ако имате път към Полша, ще се натъкнете на интересни предложения. Там фермерите са намерили удачен начин за печелене на пари, привличайки туристи от всички краища на страната.

Млад фермер видя бъдеще в цветовете от тиква

За да ви разкрием пъстрата палитра от услуги и атракции, на които залагат, ще ви покажем няколко ферми за тикви в Полша. На територията им може да се почувствате като на снимачната площадка на филм за Хелоуин, пише Well.

Фермерите, отглеждащи тикви, привличат най-много туристи покрай честването на католическия ден на Вси светии, който се отбелязва на 31 октомври. Ако допреди няколко години фермите с тикви вдъхновяваха с милиони постове в Instagram, сега те набират популярност и сред поляците. 

Ферма за тикви в Радава

тикви

Първата ни спирка е фермата за тикви на хотел Bacówka Radawa & SPA, която предлага спокойна атмосфера и уелнес преживяване. През есента фермата се превръща в истински Хелоуин тиквен фестивал! На разположение на гостите има тиквени кегли и шах, както и специална зона, където може да се насладят на чаша сгряващ чай.

Ферма за тикви JEdynie

тикви

Фермата за тикви JEdynie се намира близо до Краков. Може да я посетите, за да си напазарувате над 90 различни вида плодове и зеленчуци. През есента собствениците й я преобразяват в есенна премяна. Тя има впечатляваща визия и предлага редица атракции.

Посещавайки това място, може не само да усетите есенната атмосфера, но и да научите тайните на отглеждането на тиква и кулинарни рецепти. Ще разберете например какви са разликите между различните видове тикви.

Ферма Pankiewicz

тикви

Собствениците на тази ферма полагат всички усилия, за да гарантират, че отгледаната от тях продукция е екологично чиста.

Фермата Pankiewicz се намира близо до Познан и всяка есен насърчава туристите да изживеят октомврийския Хелоуин в приказна обстановка. Там ще намерите красива градина, пълна с ядливи и декоративни тикви, които можете да закупите.

Ако сте любители на местните продукти, ще имате възможност да се запознаете с различни видове регионални сирена и мед, както и да се запасите с огромно количество пресни зеленчуци .

Dynioland

тиква

Dynioland звучи като приказка на Дисни и трябва да признаем, че изглежда така. Във фермата за тикви във Варшава има колекция от един от най-големите сортове тикви в Полша - "Атлантически гигант".

Гостите на Dynioland ще могат не само да се насладят на есенния пейзаж с тикви в главната роля, но и да се научат на карвинг - изкуството да се режат плодове. Освен това те имат на разположение т.нар „Сламен зоопарк“ и кафене, където могат да пият топъл чай, шоколад или греяно вино.

 



ВИЖТЕ ОЩЕ:

Как се печели от масло от тиквени семки?

Фермер постави нов рекорд за реколта от чери домати

Не можем да се оплачем от липсата на тикви и тази година