Фермери от цялата страна са излезли на протест днес. Във Врачанско пътят за Оряхово е блокиран от 10 комбайна и над 30 трактора, като участие в протеста взимат и членове на Асоциация на Българските Села (АБС).
 
В Бургаска област започна протестно автошествие, организирано от земеделците. Представители на различни земеделски фирми и арендатори региона се събраха на старата зеленчукова борса, за да тръгнат на протестно шествие. Те заявиха, че до момента в разговорите си с правителството и Комисията по земеделие исканията им не са чути. По тази причина предприемат стачни действия. 
 
Основното искане на зърнопроизводителите е националните доплащания да бъдат включени в бюджета на страната, а не да се разчита, че при евентуален излишък ще им бъдат раздадени. Няма гаранция, че при тази финансова криза ще има излишък в бюджета за следващата година, а ние няма да бъдем обречени на масови фалити, казаха земеделците. Те допълниха, че през тази година са били принудени да реализират продукцията си на ниски цени като килограм пшеница се е продавал по 18-20 стотинки за килограм и в момента някои от производителите вече са изправени пред фалит. Протестиращите зърнопроизводители призоваха всички по веригата пшеница-брашно-хляб да поемат своята отговорност и да защитят един от основните жизнено важни отрасли в българската икономика. В протеста участват над 70 трактора, окичени със националния флаг и протестни плакати.