Преминаването на животновъдите към биологично производство е много трудоемък процес, защото е свързано със специален режим на хранене на животните, който фермерите трудно могат да си позволят, каза Румен Георгиев, председател на Асоциацията на млекопроизводителите в област Пазарджик, цитиран от радио Фокус.

 

По думите на Георгиев на този етап животновъдите от Пазарджишко нямат намерение да рискуват с биопроизводство. „Биологично животновъдство е възможно в планинските части на страната, където животните на воля да пасат на чист въздух.

 

Хранителният режим на животните, третирани по биологичен начин, включва консумацията на бирени каши, остатъци от свежи плодове и зеленчуци и натурална храна. Всички тези продукти са свързани с големи разходи, които на този етап фермерите не могат да си позволят, защото субсидиите не покриват тези разходи“, каза още Георгиев.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!