Въпреки че заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров обяви значително повишаване на заявените от реални животновъди пасища по директните плащания през настоящата кампания, самите животновъди са скептични. 
 
Фермерът Красимир Кирилов, който отглежда овце, кози и говеда във великотърновското село Шереметя, не е оптимист, че и с промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, спрямо които ще се отдават пасищата на животновъдите, реално те ще са хората, които ще се възползват. „Говори се, че пасищата ще се дават само не фермери, но реално няма да се случи така – всеки си взема пасища под някаква форма заради вратичките в Закона“, коментира овцевъдът.  
 
 
Красимир допълва още: „Аз специално вече никога няма да декларирам пасище. Едно време декларирах реално всички пасища, които са край мен. Обработвах всички пасища, които можех да обработвам. И колкото години ги заявих – толкова пъти ме глобиха, за цялата площ, умножена по три. Лично аз съм платил 8 000 лева глоби“. Фермерът не вижда никакъв смисъл да плаща един път на общината и втори път глоби на Фонд Земеделие. 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!