Фермери от община Брезник представят свои продукти на второто издание на Църногорския събор „В сърцето на Граово“. Той започва днес и ще продължи до 14 юли. Мястото е манастирската поляна над брезнишкото село Гигинци, съобщава БНР.

Изложение на фермерски овчи и кози продукти на Роженския събор

Тази година акцент е храната и земеделието, затова земеделски производители от района представят своите чисти и здравословни продукти. Заплануван е и форум на тема „Храната на бъдещето“. Акцент миналата година бяха възможностите за туризъм в Граово, когато посетителите достигнаха 35 хил. души. 

Организатор: „Ще говорим не само за биоземеделие, но и за духовната храна, за думите и новините като храна, дори за това, как търговските вериги магазини дават път на биологичните производства.“

Програмата през следващите три дни включва още изложение на местни породи животни, фолклорни концерти, автентични български бойни изкуства, възстановка на старо българско село.

Събитието се организира с подкрепата на Министерството на земеделието (МЗХГ) и Обединени български животновъди. Министър Танева също ще уважи събора в качеството на негов патрон.