От 7 декември насам фермери - млекопроизводители от цяла Европа изпращат прясно мляко на председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер. Чрез инициативата си, те напомнят на Юнкер за отвореното писмо, което му изпратиха по-рано с искане оставката на европейския комисар по земеделието и развитието на селските райони в ЕК Фил Хоган.
[news]
От страна на Юнкер нямаше никаква реакция на писмото и затова европейските фермери предприеха кампания „Мляко за Юнкер“, съобщиха от Европейския млечен борд, цитирани от Фермер.БГ.
 
„Нашето послание е: Прекалено много мляко създава проблеми! Господин Юнкер сега трябва да изпита тези проблеми лично върху себе си!“, споделят организаторите на кампанията. На 18 декември фермери от Люксембург планират да доставят с тракторите си 50 кутии с мляко до централната си поща и от там да ги пратят до офиса на Юнкер. 
 
Европейските фермери призовават всички да се присъединят към кампанията. „Изпратете по кутия мляко на Юнкер с прикрепена бележка към нея, в която да обясните защо Фил Хоган трябва да си подаде оставката като еврокомисар по земеделието в ЕК“, се казва в изявлението им.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!