Фермерите постоянно търсят начин, за да укрепят посевите в ранната им фаза на развитие. 
 
С честите промени на времето, стопаните са изправени пред постоянна заплаха от болести по растенията и, разбираемо, търсят начини да се справят с тях. 
Някои растениевъди експериментират с метод, който представлява внасяне на фунгицид директно в земята преди засяването на семената, пише изданието agroxxi.ru.
 
Според тях, а и според мнението на учени, тази практика е ефективна. В крайна сметка, след засяването, най-критичният момент настава, когато растението покълва. В този момент те са изключително податливи на болести, а рискът от  стрес се повишава. Един от причинителите е липсата на влага. 
 
Влагането на фунгицид в почвата преди сеитбата, според почитателите на този вид технология, не само „дезинфектира“ почвата, но и позволява на корените да усвоят продукта и да го разнесат в растението чрез водата и торовете, като по този начин предпазва растението под и над земята. 
 
Противниците на тази технология изтъкват от своя страна аргумента,че не всички фунгициди могат да бъдат съвместими с течните торове. Така че преди да опитате тази техника в стопанствата си, е добре да проверите дали фунгицидът е подходящ за тези операции. 
В САЩ има фермери, които опитват да отглеждат царевица и соя по този метод. Резултатите показват, че ако фунгицидът се внесе предварително, добивът от соя се увеличава до 4 бушела от акър, а при царевицата – до 6 бушела.