Саморазправа в земеделските земи край бургаското село Димчево изпрати 62-годишна жена в болница с три счупени прешлена.

Собственици на земя: Първа остра критика към Закона за земята

„В България за земя се убива“, заяви съпругът на пострадалата пред бТВ.

Съпрузите, както и техните съседи, са земеделски производители. До физическата саморазправа се стигнало заради ползването на земите и претенции за увреждания на посевите.

Дни наред лекарите в Бургас не могат да разчетат снимките от рентгена и скенера на Димитринка Маринова заради отоците по тялото ѝ. Възрастната жена е с фрактури на три прешлена в основата на гръбначния стълб.

„Разбрах, че са го взели и са го пуснали, пуснали са го да си е вкъщи, пък аз се извивам като червей от болки в болницата и никой не ме потърси“, оплака се през сълзи жената.

За травмите си обвинява своя съсед, направила забележка на работниците му да не минават през нивите ѝ.

„Насреща ми идва джипа на Величко, Величко слиза от джипа, аз мисля, че ще разговаряме и съм спокойна, а той слиза и започва да ме удря, започва да ме рита, свличам се на земята - той продължава“, разказа възрастната жена.

Вече 30 години семейството на Димитринка обработва 3000 декара земеделски земи. Джиповете на съседа ѝ минавали през рапицата. Съседът Величко отглежда биволи и се занимава с пасища. Земеделските производители трудно се разбирали за земята.