Weidemann е марка, която си държи на качеството, а „Агритоп“ в ролята си на търговец, е изключително коректна компания. Работя с тях от 2012 г. и си имаме взаимно доверие, каквото се каже, се изпълнява. Това е най-важното за фермерите, не само афишите и рекламата, те са силни на всички фирми, но е важно накрая кой застава зад тях – сервиз, поддръжка и отношение. Това каза Иван Данчев, животновъд от троянското село Добродан. Той е биофермер и отглежда 130 дойни крави и още 150 женски и мъжки юници за угояване в друга ферма. Животновъдът напълно се е доверил на „Агритоп“ в избора си на техника и оборудване.

 

Висококачествени електропастири с доказана ефективност от Агритоп 

 

„Weidemannпросто си държи на качеството и са си утвърдена марка. При тях доставката е навременна, обслужването е коректно и сервиза е на ниво“, коментира Данчев пред екип на Фермер.БГ.

 

По думите му за фермерите е от голямо значение да знаят какво си поръчват и къде ще им послужи. Тук идва на помощ „Агритоп“.

Търговските представители на Агритоп са експерти, които те  консултират  при кои условия дадена машина е подходяща за теб, не просто да гледа да ти продадат, те предлагат машини и решения, които са напълно приложими за конкретното стопанство. Забелязал съм другите търговци те оставят сам да прецениш какво ти трябва само от разглеждане на каталози…“, обясни фермерът.

 

„Притежавам телескопичен товарач WeidemannT4512, който е направен по такъв начин, че и при много ниски температури  минус 25, минус 35 градуса, караш ли го с качествено гориво, проблем – няма. В същото време тези товарачи са много икономични, на 10 часа работа, получаваш 2 като бонус“, каза Данчев.

 

На пазара на телехендлерите Weidemann навлезе именно с този модел, който се превърна и в един от най-успешните и търсените на пазара. Машината е със сила на повдигане 1,2 тона и височина от 4,5 метра. Мощна и с компактни размери, Weidemann T4512 отговаря на всички нужди на животновъдите. 

 

 

„От 2012 г. работя с WeidemannT4512 и имам 6 хил. работни часа, а машината не е имала никакви проблеми. Имам колеги, които работят с Weidemann-и на по 10 хил. часа,машини, които са постоянно са в експлатация  и работият без никакъв проблем. Освен това машината е мултифункционална, има множество работни инструменти – щипки за бали, за силажи, скрепери за почистване, всякакви кофи и какво ли още не. След като си я закупиш, получаваш поне 5 машини в едно, важното е да знаеш какво поръчваш“, категоричен е Иван Данчев.

 

Наскоро животновъдът закупува и втори телескопичен товарач с марката Weidemann.

 

“Преди време закупих и новия телескопичен товарач WeidemannT6027 и с него нямаме никакви проблеми. Сервизът на “Агритоп“ също е на отлично ниво. Дори и да имаме някакви притеснения, експертите реагират бързо, идват на място и проверяват какво трябва да се направи. Weidemann-те са компактни,  маневрени, пъргави и икономични машини. Оцених напълно предимствата на товарачите, като ти трябва фронт за захождане, вдигане сваляне те се справят безпроблемно и ти спестяват време”, каза още животновъдът.

 

Иван Данчев има няколко реализирани проекта по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), заедно с „Агритоп“.

 

„По мярка 121 осъществихме два проекта с „Агритоп“ – за оползотворяване на оборския тор и за модернизиране на стопанството. И по мярка 4.1 в момента реализирахме още един проект, който завърша точно в срок и доставки, и монтажи. Човек никога не трябва да спира да гради. Синът ми навърши 21 години и след 2 месеца би трябвало да реализираме проект, този път за оборудване“, разясни фермерът.

 

Една от последните инвестиции на животновъда е за изграждането на малък фуражен цех от „Агритоп“.

 

„Заедно с животните обработвам и близо 2000 дка земя, като 1200 от тях е обработваема. Произвеждам зърно за храна на животните ми, а близо 800 дка са ливади и пасища. Цехът ще облекчи значително ще работата ни. В момента с това са ангажирани няколко души, а след внедряването на фуражния цех, работата ще се извършва механизирано - смилането, смесването и цялостното приготвяне на фуражите. От шнековете направо ще се зарежда фуражораздаващото“, каза той.

 

Иван Данчев е закупил и машина за пълнене на растителна маса от „Агритоп“.

 

„Надяваме се с нея ще консервираме фуражи и да получим още по-добро качество на силажа. С този пакетаж в чували силажа се получават като салам - отрязваш колкото ти е нужно, а другото се съхранява. Така запазва качеството на силажа и е почти без никакви загуби.  А и съм сигурен, че като е немско ще работи добре“, коментира още биопроизводителят.

 

Относно тороразпръскващите машини, фермерът отново се е доверил на техника от „Агритоп“.

 

 

„Притежавам една цистерна Joskin, която ми е напълно достатъчна. Всичко става много бързо. На ден пренася по 200 тона течен тор. Цялостната структура е много технична, само се закача маркуча и разпръскваш. Машините струват пари, защото отменят много работа. Всяка цистерна прилича на другата, но качеството не може да се сравнява. Цистерните на Joskin нямат нищо общо с тези от другите класове“, обясни Данчев.

 

Пред камерата на Фермер.БГ Иван Данчев коментира, че следващата стъпка, която ще предприеме е в модернизиране на обора. 

 

 

„Планувам да модернизирам обора си, отново с помощта на „Агритоп“. В момента вътре имаме много машини – скрепери, доилни инсталации, охладителен танк, всичко е на DeLavalи работи много добре. Аз залагам на DeLaval, защото според мен, всичко друго е компромис. Нямам никакъв проблем със скреперите и със субщангите на DeLaval. Те нямат чупене, с обратен захват са, така че не може да захване маса зад него и ще работи вечно. При мен вече 5 години работи без никакъв проблем.“, каза фермерът.

 

За да бъдат максимално щастливи кравите на Данчев, той е оборудвал обора и с чесалки. За тях той казва, че са допълнителен лукс, но силно оценен от кравите и е в полза за общото им състояние и производителността им.

 

 

„Чесалките са много ценени от кравите, те постоянно са там, строени в редици. Хубавото на съоръжението е, че се мести навсякъде и животните са постоянно там – и в топло, и в студено време“, заключи той.

 


Повече информация за продуктите на фирма Агритоп може да откриете на интернет адрес: www.agritop.bg и телефон: 02 / 971 26 20.