Изцяло нова марка компактни трактори – Arbos, видяха българските земеделци на пролетното издание на БАТА Агро. Фермер Машинъри, съвместно с партньора си Lovol Arbos Group показаха за първи път трактор Arbos 130 к.с.

 
Алесандро Дзамбели, Маркетинг мениджър Lovol Arbos Group разказа повече пред Трактор.БГ: Това е нов бранд трактори с изцяло нова конструкция. Ще се предлага на пазара от 2017 г. Изцяло компактна серия трактори, в мощностния диапазон от 100 до 130 к.с. Подходящ е за ежедневната работа във фермите, изключително маневрен, което  го прави много подходящ за повечето ежедневни приложения. Lovol Arbos Group инвестира много в инженеринга на този нов бранд, за да задоволи търсенията и очакванията на българските фермери.


 
На щанда си Фермер Mашинъри представиха и италианските лозаро – овощарски трактори Goldoni, които преди седмици станаха част от компанията Lovol Arbos Group. Бяха представени сериите Ronin и Energy.
 
Energy серията е с модели от 60 до 90 к.с. и предлага оптимално качество на скоростна кутия, размери и производителност в своя клас за овощни градини и лозя. Те могат да осигурят висока производителност, дори когато се работи в трудни условия със специализирани култури. Една от характерните черти на Energy серията са компактните размери на тракторите. Ronin серията включва компактни трактори в мощностния диапазон от 40 до 50 к.с. и е приложим в зеленчукопроизводството и лозаро-овощарството. Серията е предназначена за фермерите, които се нуждаят от гъвкава и мултифункционална машина, посочи Алесандро Дзамбели. 

 
В аванс, пред Трактор.БГ от Lovol Arbos Group обявиха, че два нови модела лозаро-овощарски трактора Goldoni ще бъдат показани на изложението EIMA в Италия през есента на 2016 г. От компанията очакват и добри резултати от наскоро стартиралата им съвместна работа с Фармер Машинъри: Горди сме, че имаме възможност да работим с Фермер Машинъри в България, защото по мое мнение те са едни прекрасни професионалисти. Надяваме се, че ще затвърдим едно добро партньорство в дългосрочен план.
 
От тази година фирма Фермер Машинъри предлага за земеделските стопани плуговете на шведската компания Overum, известни със своята здравина и лекота на използване. Богато разнообразие от тях беше представено и на пролетното изложение БАТА Агро.
 
 
Алън Хенсън, Мениджър продажби Overum разказа повече: За мен е удоволствие да ви представя новите плугове на фирма Overum, които са с 2 до 10 плужни тела. Имаме много различни модели. Overum е компания, която има богат опит в изработката на плугове и датира от 160 години. Бих казал, че тук в България, има изключителен интерес към нашите плугове – особено към тези с 3 до 8 плужни тела. Също така предлагаме полу - навесни обръщателни плугове с до 8 плужни тела. Всеки един фермер може да персонализира закупеният плуг с различен брой плужни тела.
 
Плуговете са изработени от специално закалена шведска стомана, с повече карбон на повърхността, който придава по-голяма твърдост. Хидравличната система на защита предпазва плужните тела, като работата продължава по обичайния начин след преодоляване на препятствия, като камъни. Плуговете са много лесни за теглене, затова при работа с тях се пести гориво. 
 
Допълнителна информация за тракторите Arbos и Goldoni, както и за плуговете Overum можете да получите от официалния им вносител за България – Фермер Машинъри.
 
НАЦИОНАЛЕН ТЕЛЕФОН: 0700 20 420