Първото изложение „Фермер Експо Раковски 2017“ предстои. То ще се проведе на 14 октомври тази година в град Раковски. Форумът е организиран от Организация на производители „Фермерско мляко” ООД, с подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Община Раковски и Националния съюз на говедовъдите в България (НСГБ). 
 
 
В тази връзка организаторите търсят официален партньор на изложението и партньори, които да помогнат за доброто му провеждане. 
 
„С това изложение ще покажем връзката между животните и храните, произведени от тях, директно от стопанствата на българските животновъди“, каза за Фермер.БГ управителят на „Фермерско мляко” ООД Рангел Матански.
 
По думите му целта на изложението е да се визуализира връзката фермер-потребител. От една страна ще се представят млади животни –говеда, биволи кози и овце и достиженията при отглеждането на комерсиалните породи развъждани в България. От друга ще се акцентира върху фермерските продукти, като се даде възможност на фермери да изложат произведени от тях млечни, месни и пчелни продукти.  
 
 
Предвидени са демонстрации по програмата с мастит, съоръжения използвани в животновъдството, дегустации, доклади и разбира се много музика. Фермер Експо Раковски се организира за първи път. За първи път и в най-животновъдния район на България -Пловдивска област се провежда такова изложение. 
 
„Нека всички заедно да направим нещо интересно и най-вече полезно за нашите фермери, да ги запознаем какво произвеждаме и предлагаме за тяхната дейност“, допълват организаторите.
 
Срокът за заявяване на интерес 20.09.2017г. (сряда)
Желаещите да станат партньори на събитието могат да установят контакт с:
Рангел Матански
Организация на млекопроизводители  "Фермерско мляко" ООД
mobile: 0888/445761