На 04.05./петък/ от 11 часа в гр. Кнежа в 5-ти стопански двор на кооперация "Зора - Кнежа" ще се проведе демонстрация на най-продаваната самоходна пръскачка в САЩ - MIller.

 

От организаторите за предвидили специални предложения към присъстващите фермери  в деня на демонстрацията.

 

 

Представяме ви пръскачката в аванс, за да се убедите напълно, че присъствието е задължително и си заслужава да се види тази уникална машина в действие в сезона на пръсканията.

 

Първо трябва да отбележим, че серията Miller Nitro 4000 е със съвършенно нов дизайн и технология, която е с един от най-високия пътен просвет на пазара днес .

 

Да започнем от кабината, тъй като според американският производител Miller - осигуряванeто на комфорт за оператора е първостепенна задача на Nitro. Той гарантира по-добър контрол върху машината и по-висока продуктивност. Кабината е с отлична шумоизолация, висока облегалка и удобно разположен пулт за управление. Конструкцията на Nitro, от своя страна дава отлична видимост на оператора към всяка дюза и към предните колела при навлизане в реда.

 

 

-

Кабина Deluxe 

- Пневматично окачване
- Удобно разположени пулт за управление и монитори за контрол на работата на двигателя и трансмисията.
- Отопление и климатична система.
- Активен филтър за фино пречистване на въздуха.
- Седалка на оператора с пневматично повдигане и висока облегалка
- Седалка за инструктаж
- Радиоприемник (AM/FM ) и СD плеер
- Допълнителен ел.контакт
- Регулируема кормилна колона (наклон, височина)
- Стъкломиялна система, чистачки.

 

Кабината е оборудвана с многофункционален джойстик, който осигурява пълен контрол на управление на хидростатичното налягане, височината на щангите, ъгълът на наклон на крилата. Освен джойскита, операторът наблюдава на специален монитор контролът на работата на двигателя и трансмисията, който диагностицира по 20 показателя и извежда кодове за грешки.

 

Сега да се спрем на мощността, която е важен фактор при самоходните пръскачки.

Пръскачките Nitro серия 4000 са оборудвани с двигатели Къминс (Cummins) и Мерцедес (Mercedes), които осигуряват необходимата мощност и надеждност. Всички модели имат гъвкав механизъм Tier III, електронен контрол и горивна система под високо налягане за поддържане на висок въртящ момент. Пръскачките могат да бъдат оборудвани с двигатели с различна мощност от 215 до 365 лс (със запасна мощност 375 лс). Разположението на двигателя отзад не само осигурява равномерно разпределение на теглото, но и лесен достъп до двигателя.

 

Рамата на пръскачката е произведена от извънредно яка стомана. Граничното разрешено натоварване на метала от 100 000 psi не само превишава показателите на обикновената стомана, но и намалява масата на пръскачката Nitro серия 4000, като запазва здравината на конструкцията.

 

Пръскачката Nitro има независимо окачване с хидравлично регулиране - HydraLinkTM. Тази система позволява ход до 51 см и едновременно с това осигурява отлично разпределение на теглото на машината, а това подпомага сцеплението на всички колела с повърхността и намалява полепването на почвата. Това означава проходимост и производителност дори при тежки условия на полето.

 

Основата на окачването HydraLinkTM се състои от четири хидравлични цилиндъра, които се регулират от независими изравнителни клапани. Всеки цилиндър има подсилени газови акумулатори, които имат кръстосано съединяване и осигуряват стабилен и плавен ход.

 

Новите пръскачки Nitro се отличават с високата маневреност, която позволява радиус на завиване от 4.6 м. Системата за хидравлично регулиране позволява да се променя разстоянието между колелата от 305 см до 406 см. Операторът си остава в центъра на машината, а разстоянието между колелата може да се променя според междуредието на обработваната култура.

 

Nitro серия 4000 могат да бъдат оборудвани с различни резервоари с вместимост от 3785 до 6055 л (от 1000 до 1600 гал.). Центробежните помпи Нурго® могат да работят с различни скорости в зависимост от Вашите потребности, а това гарантира рационално потребление на мощността и дълъг срок на експлоатация на помпата.

 

Щангатите са произведени от стомана с изключителна якост. Компактната конструкция има минимално количество съставни части, а това намалява износването и корозията, и удължава срока на експлоатация. «Плаващото» окачване HydraFlexTM гарантира силно смекчаване на вибрациите и стабилно положение на щангата.

 

И не на последно място с новия Nitro серия 4000 производителността няма да бъде ограничавана от времето на денонощието. Щом тъмнината настъпи, осветителните уреди превръщат нощта в ден! 14 мощни халогенни лампи осигуряват отлично осветление на цялата работна площ, така че работата може да продължи и през нощта.