Фабрика за зеленчуци със 140 работни места може да заработи в Каварна. Това заяви новоизбраният кмет на града Нина Ставрева. Тя вече е провела предварителни разговори с потенциални инвеститори.
 
Представители на фирма, занимаваща се с производство на полуфабрикати от зеленчуци са били преди дни в крайморския град, за да огледат възможностите да разкрият фабрика в бившия стол на Професионалната земеделска гимназия. Имотът е бил харесан и евентуалните инвеститори са споделили с кмета впечатляващ бизнес план за следващите три години, предвиждащ разкриване на 140 работни места за жителите на крайморската община. Обещаваната стартова заплата е прилична. Допълнително предимство е и обстоятелството, че земеделската гимназия разполага с двор от 150 дка. Преди години в него са били отглеждани зеленчуци. Това производство може да бъде възстановено и продукцията да се изкупува от бъдещата фабрика, съобщава „Добруджанска трибуна“.
 
Предстои фирмата, която Нина Ставрева на този етап се въздържа да обяви, да внесе инвестиционното си предложение за обсъждане в Общинския съвет. Според Ставрева идеята е изключително перспективна, още повече, че Каварненския регион е с традиции в зеленчукопроизводството. Новият кмет на Каварна е провел срещи и с други фирми, проявяващи интерес да инвестират в общината.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!