Въпреки че Дачиан Чолош се оттегля в края на годината, новият комисар трябва да продължи същата политика за стабилизиране na пазара на мляко, каза заместник-председателя на Европейския млечен борд (ЕМБ) Сиета Ван Каймпема, цитиран от Agri.EU.

Поздравяваме Фил Хоугън за неговата номинация. Промяната на еврокомисар не означава непремнно промяна на политиката в селското стопанство, коментират от ЕМБ. Това, което беляза управлението на Дачиан Чолош, е че млечният пазар не беше оставен да се движи единствено на собствения си пазарен механизъм и в това отношение, комисарят беше широко подкрепен от членовете на Европейския Парламент. Въпреки че по негово време не бе направена ефективна политика за периода след премахването на квотите за млякото през 2015, той и неговият екип работиха в правилна посока, смятат от Европейския млечен борд.
 
Политиката за стабилизране пазара на мляко трябва да продължи и при новия еврокомисар Фил Хоугън. Той трябва да обърне внимание на работата, която е свършена до този момент, така че инструментите, необходими за млечния пазар, да се приложат в последствие.

Сиета Ван Каймпема каза още: Кризи, като тази с  руското ембарго трябва добре да ни говорят, че трябва да сме подготвени за това, как да отреагираме на специфичните изисквания на пазара занапред. ЕМБ е готов да си сътрудничи с новият евокомисар на земеделието и с Европейската комисия и занапред, добавя тя. 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!