Преди дни Европейската комисия (ЕК) препотвърди ангажимента на ЕС за ускорена амбиция за климата. Подготвяйки се за срещата на върха на ООН в Ню Йорк на 23 септември, ЕК припомни, че Европейският съюз е начело на глобалните действия в областта на климата, като преговаря за приобщаваща международна рамка, за да отговори на това предизвикателство.

Как климатичните промени диктуват консумацията на месо?

Във вътрешен план пък действа с единство, бързина и решителност, пише ОДЗ-Кюстендил. ЕС предприе конкретни действия зад ангажиментите си по Парижкото споразумение, в съответствие с приоритета на Комисията за създаване на Енергиен съюз, с перспективна политика за изменение на климата. 

Европейският съюз е първата голяма икономика, която въведе правно обвързваща рамка за изпълнение на своите обещания в рамките на Парижкото споразумение и успешно преминава към икономика с ниски емисии, с оглед постигане на климатичен неутралитет до 2050 г. Амбициозните действия в областта на климата се радват силна подкрепа. 

Според последния публикуван специален Евробарометър, 93% от европейците смятат, че изменението на климата е сериозен проблем.