Европейската комисия ще предложи допълнителна помощ на млекопроизводителите, съобщи комисарят по земеделието Фил Хоган след срещи в Брюксел с премиерите на Литва и Латвия.
[news]

Хоган не даде подробности, но обеща да е готов с мерките до 7 септември, когато министрите на земеделието се събират на извънредна среща: Сега, когато разбрахме, че президентът Путин удължава с още 1 година забраната за внос на тези продукти, ние предлагаме преоценка на нашите позиции в рамките на следващия Съвет на министрите по земеделието. На 7 септември ще сме в състояние до отговорим на опасенията не само на Латвия, но и на всички членки на Европейския съюз, посочи Хоган, цитиран от БНР.
 
Секторът на млекопроизводството в Латвия е намерил нови пазари, но за това се изисква много време и фермерите търпят загуби, обясни министър-председателят на страната Лаймдота Страуюма: Износът на латвийски млечни продукти намаля с 40%, а приходите на фермерите паднаха с 28%. Очакваме с нетърпение дискусията за това как да подпомогнем земеделските производители.
 
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!