"Няма да загубим европейските пари за земеделие!" Това категорично заяви министър Димитър Греков на приключил преди малко импровизиран брифинг пред МЗХ в София, при откриването на кулинарното събитие " „Да обядваме с вкусни продукти от Балкана”.

 

Преди дни директорът на ДФ „Земеделие“ алармира, че България може да загуби над 1 млрд. евро от бъдещите европейски субсидии заради липса на сертифициращ орган. Проверка на ЕК е показала несъответствия при обществените поръчки и е бил даден срок до 30 юни ДФЗ да направи проверки, които да се потвърдят и от сертифициращ орган. Заради обжалвания в съда, обаче, в момента няма сертифициращ орган.

 

„Получихме писмо от ЕК с разрешение за отсрочка от един месец, тоест до 30 юли трябва да представим отговорите и отчетите на сертифициращия орган“, заяви министърът на земеделието Димитър Греков на въпрос за водените с Брюксел разговори.

 

„Проведохме заседание на политическия съвет, срещнахме и със сертифициращата фирма “Делойт одит”, днес ни предстои среща и с ДФЗ, за да започнем работа по отстраняването на всички слабости“, заяви Греков. По думите му, от „Делойт“ са уверили, че в рамките на отпуснатия от Брюксел един месец ще се справят и ще представят исканите от ЕК отчети.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!