Придошлите води на река Тунджа са блокирали свинеферма в сливенското село Крушаре. Собственикът ще предприеме евакуация на 180 животни. Това съобщи кметът на Крушаре Димо Станков. Засега опасност от заливане на къщи няма и не се налага да се евакуират хора, съобщават от пресцентъра на Община Сливен.  
 
Нивото на реката се покачва постоянно и ако се повиши с още 50- 60 см. има опасност да залее и друга стопанска постройка, алармира кметът. На място е изпратен екип от селото, който да помогне при изнасянето на фураж и дървен материал от сградата. Отводнителният канал в северната част на Крушаре е почистен на няколко места където са били образувани тапи , пречещи на водата да се оттича, за да се предотвратят още проблеми при нови продължителни валежи. „Още вчера в селото имаше наводнени мазета и приземни етажи, но ние сме готови да реагираме , ако ситуацията се усложни” поясни кметът.  
 
Пред Дарик Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност, управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка” в община Сливен съобщи,че са направени проверки на язовирите на територията на общината и засега преливат само тези край Злати Войвода. Те обаче са наводнили само ниви и няма опасност за населението. По думите й Общинският кризисен щаб продължава да работи в синхрон с кметове, полиция, РЗИ И РД „Пожарна безопасност и защита на населението”. През последното денонощие нивото на р.Тунджа се е повишило с още 2 см. 
 
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!