Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент (ЕП) ще се произнесе тази седмица по мерки за насърчаването на продажбите на европейски храни и селскостопанска продукция в и извън ЕС, информират от пресцентъра на ЕП. Комисиите и политическите групи в Европейския парламент се подготвят тази седмица за последната пленарна сесия през настоящия мандат, която започва на 14 април.

 

Депутатите ще гласуват по няколко предварителни споразумения със страните-членки по въпроси като насърчаването на продажбата на селскостопански стоки. Комисията по земеделие ще се произнесе на свое заседание през тази седмица по мерките за насърчаването на продажбите на европейски храни и селскостопанска продукция в и извън ЕС.

 

Представители на ЕП и на Съвета постигнаха неофициално споразумение по темата, според което делът на съфинансирането от ЕС ще се увеличи, а програмата ще включи шоколада, хляба и бирата сред продуктите, чиито продажби могат да бъдат подкрепяни. Договореният текст предоставя възможност на Комисията да се намесва по-бързо за разсейването на необосновани съмнения за безопасността на даден продукт.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!