Дискусия „Как да върнем българския вкус в Европа?“ дава началото на серия от регионални събития на Европейския парламент в България. Първият форум ще се проведе в Пловдив на 29 март. Експерти, производители и представители на администрацията ще обсъдят в Пловдив начините, по които българските земеделски стоки да намерят своето място на европейския пазар.

 

Дискусията, организирана от Информационното бюро на Европейския парламент в България. Участници в дискусията ще бъдат Николай Вълканов, икономически анализатор от ИПИ, доц. д-р Божин Божинов, декан на факултета по агрономство на Аграрен университет - Пловдив, Красимир Кумчев, земеделски производител и Снежана Благоева, директор на дирекция „Директни плащания и пазарна подкрепа“ в Министерството на земеделието и храните.

 

„Във фокус ще бъдат теми като лична предприемчивост и европари; печеливши стратегии за българското селско стопанство, биоземеделието - шанс за българските производители да излязат на европейски пазари; малките стопанства и младите фермери и българските продукти и вкусове в ЕС“, съобщават от информационното бюро на ЕП в България.

 

Дискусията „Как да върнем българския вкус в Европа?“ е първата от четири регионални събития, които ще се проведат в Пловдив, Русе (5 април), Благоевград (11 април) и Варна (23 април), поставяйки акцент върху различни ключови за развитието на ЕС теми.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!