Не познавате трактор Ursus C-360 като този. Сега той е модифициран така, че за мнозина ще бъде неузнаваем. Озаглавен като проект „tłustej 60-tki”, в момента чупи рекорди по популярност в интернет. И в това няма никаква изненада! Машината е преобразена така, че работните параметри на двигателя звучат като от друга вселена, информира Farmer.pl.

Лоши новини за пазара на агромашини

Най-мощният Ursus C-360 в света?

Зад този изключително интересен проект стои популярния автомобилен канал в платформата YouTube - Lovers of four wheels, който от няколко месеца работи по новите си модификации.

Невъзможно е да се опишат всички промени по Ursus C-360, направени от разработчиците. Достатъчно е да споменем пренасянето на главата, смяната на коляно-буталната система, инсталирането на изцяло нова изпускателна система, добавянето на турбокомпресор с охладител на въздух и накрая модифициране на задвижването по такъв начин, че тракторът да има задвижване 4х4.

Трябва да се уточни, че при излизане от завода Ursus C-360 е с мощност 52 к.с. и 190 Nm максимален въртящ момент.

Според представител на фирмата, която е измервала мощността, най-мощният Ursus C-360, за който е чувал досега, е генерирал около 85 к. с. Конкретният трактор е бил оборудван с турбокомпресор с интеркулер.

След поредица от модификации сегашният Ursus C-360 е отчел при замервания мощност на ниво 88,3 к.с. и  286,6 Nm максимален въртящ момент. Тук трябва да се добави, че производителността е генерирана със стандартна доза гориво без прикачен турбокомпресор.

След коригиране на дозата гориво и увеличаване на налягането на усилване до приблизително 2 бара, многократните измервания на динамометъра показват 150,2 к.с. и цели 525 Nm!

И това не е всичко. Оказва се, че цялата конструкция все още има много резерв, тъй като моментата мощност с прилагане на азотен оксид достига почти 190 к.с. и почти 700 Nm.

Интересното е, че създателите на проекта съобщават, че това не е краят...

Във видеото може да проследите целия процес на измерване.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Най-големият производител на трактори в света

CEMA: Раздвижване на пазара за земеделски машини

John Deere 6R 185 - най-икономичният трактор под 250 к.с.