На 10 април в гр. Кюстендил ще се проведе съвместен семинар на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Лесотехнически университет – София. На семинара доц. д-р Маргарита Николова ще запознае фермерите с управление на подхранването на зеленчуковите култури, ролята на калия и магнезия за преодоляване на стресови състояния при зеленчуковите култури, както и с магнезият като хранителен елемент за зеленчуковите култури. Семинарът ще се проведе в гр. Кюстендил, Дом на науката и техниката /НТС/, залата на 2 етаж /ул. Македония № 2/.

 

Основни технологични въпроси, свързани с отглеждането на зеленчукови култури, ще разясняват експерти от НССЗ и Аграрния университет в Пловдив пред земеделски производители на семинар на 11 април в Пазарджик. На семинара гл. ас. д-р Димка Хайтова ще запознае фермерите с основните технологични въпроси при отглеждане на домати, пипер, краставици, дини, пъпеши и листни зеленчуци, както и с основните моменти при торенето на зеленчуковите култури. Семинарът ще се проведе в залата на Териториална организация на НТС - гр. Пазарджик /ул. „Цар Шишман“ № 2/.

 

И в двата дни участващите във форумите земеделски производители ще имат възможност да научат повече за възможностите за подпомагане на земеделските производители, отглеждащи зеленчукови култури през новия програмен период.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!