Екип от експерти се събира в полза на пчеларите на онлайн семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието - Кюстендил и Русе, Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Институт по почвознание, агротехнологии и защита на растенията (ИПАЗР) „Никола Пушкаров“.

Настояване: Всички пчелни семейства да получават средствата

На събитието, което ще се проведе на 28 януари (четвъртък) от 15:00 часа, ще се покаже как се прави регистрация и се работи с Електронната платформа за оповестяване на растителнозащитните дейности (ЕПОРД) на БАБХ.

“Ще бъде представена информация и за новите моменти в Наредба №13 от 2016 г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности”, съобщават организаторите.

Ще научите подробно за:
  • оповестяване на мероприятията чрез новата онлайн платформа;
  • действия на комисията при констатиран подмор;
  • вземане и анализиране на проби от пчели и растителност.

В програмата на семинара са включени още лекции за различните фактори за намаляване на пчелите и влияние на пестицидите върху този процес. Ще бъдат представени принципите на интегрирано управление на вредителите за опазване на околната среда и намаляване на пестицидите, като в същото време растенията се предпазват от болести. 

Участието в онлайн семинара е безплатно, но е необходимо да си направите предварителна регистрация.
Участвайте и в новата анкета на Агри.БГ: Трябва ли всички пчелари да получават субсидии?