Европейската комисия ще съфинансира 50% от дейностите по Програмата за контрол и ерадикация на болестта син език за 2015 година, стана ясно на среща със земеделския министър  Десислава Танева и еврокомисаря по здравеопазването и безопасност на храните Витенис Андриукайтис.
[news]
„Имахме очакване ЕК да съфинансира 75% от дейностите в Програмата за 2015 година. Надявам се Комисията да преразгледа предложението си относно финансирането на българската програма“, заяви министър Танева. В работния документ на Комисията е посочено, че съфинансирането не трябва да превишава 50% от направените разходи в рамките на 1,6 млн. евро. 
 
По време на срещата стана ясно още, че в средата на 2015 г. Европейската комисия ще разгледа възможността за преразпределяне на допълнителни средства по Програмата за контрол и ерадикация на болестта син език за 2015 година.
 
Еврокомисар Витенис Андриукайтис заяви, че ЕК ще следи отблизо случващото се в България по отношение на болестта син език. „След шест месеца може да има друго решение на Комисията“, посочи Витенис.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!