Генерална дирекция САНКО към Европейската комисия одобрява удължаването на срока за преструктуриране на малките млечни ферми с още две години. Новината съобщи заместник министърът на земеделието и храните Явор Гечев ден след срещата си в европейската дирекция.

„Ще поучим тяхната подкрепа за продължаване на периода за преструктуриране на малките млечни ферми. Знаете, че става въпрос за 33 000 малки ферми, за които адаптираме програмата така, че да изграждаме пилотни проекти за общи млекосъбирателни вани в планинските и полупланинските региони. Разработваме модели, които ще предложим на общините в тези райони, за да влязат и те в целия процес като администриране. Този път подходът е цялостен“, обяви зам.-министър Гечев.

„Не съм аз този ресорен зам.-министър, който ще се подпише под закриването на 33 000 малки млечни ферми, категоричен беше Гечев.

Знаете, че имаме изключително големи проблеми сега дори със закупуването на млечни вани за 2-3 крави. Наложи се да променяме наредби, да се изработва нов статут. В момента работим по промяната на условието за отглеждане на животни в малките населени места“, заяви в отговор на Фермер.БГ Явор Гечев.

Гледайте изказването на Явор Гечев във Фермер.БГ TV:




 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!