Има развитие по изпратената от Министерството на земеделието и храните нотификация в ЕК за отваряне на мярка Млад фермер. Това съобщиха за Фермер.БГ източници от министерството, пожелали анонимност. По тяхна информация искането е одобрено. То касае отваряне на мярка Млад фермер с бюджет само за първия транш в размер на 27 млн. лв., които са прехвърлени от мярка 123 - „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти“ на ПРСР 2007-2013. По тази мярка има неусвоен финансов ресурс.

Преди седмица на въпрос на Фермер.БГ ще бъде ли отворена и кога мярка Млад фермер, зам.-министър Явор Гечев обясни, че има съвместен протокол между трите институции – Контролният орган, Управляващият орган и Изпълнителния орган, както и че се работи по хипотеза за отваряне на Млад фермер в кратки срокове с бюджет от 27 млн. лева, без да се поемат ангажименти за конкретни срокове и дати.

 

Според последната нотификация сроковете са намалени на 15.5 месеца. Това означава срок от 2.5 месеца за ДФЗ да обработи подадените проекти. Едно от възраженията при бившето ръководство на ДФЗ беше именно краткият срок ( 1 месец - бел.авт.) за обработка на документите.


Фермер.БГ продължава да следи темата!

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!