Остава седмица до второто по рода си събитие у нас, насочено към всички заинтересовани страни от хранително-вкусовата промишленост, съобщават организаторите от Институт за агростратегии и иновации – EIT Food Hub Bulgaria, в партньорство със Съюз по хранителна промишленост.

От полето до трапезата: Как може да се случи у нас?

Началото на EIT Food Awareness Day ще бъде дадено на 8 октомври от 10:00 часа в зала №4, ІІ етаж в Дома на науката и техниката на ул. „Г. С Раковски“ № 108, София. 

Събитието ще започне с Кръгла маса на тема „Стъпка по стъпка по пътя „От фермата до трапезата”. На нея ще бъдат обсъдени възможностите и предизвикателствата за сектора от стратегията, предложена от ЕК.

Ще бъдат представени и акценти от работата по подготовката на Стратегическия план по новата Обща селскостопанска политика (ОСП) в България. 

В рамките на форума ще бъдат обсъдени и темите, свързани с намаляване на хранителните отпадъци, както и мястото на храните в Иновационната стратегия за интелигентна специализация. 

EIT Food Awareness Day ще представи дейностите и програмите на EIT Food за български стартиращи фирми, предприемачи, компании, експерти и студенти, както и добри примери за успешни бизнес идеи, подкрепени от EIT Food.

Всички мнения и предложения от кръглата маса, ще бъдат обобщени и изпратени официално до институциите, които имат отношение към обсъждането и реализирането на заложените в Стратегията „От фермата до трапезата“ цели, дейности и ангажименти.

Участието в кръглата маса е безплатно, но това трябва да бъде предварително заявено на електронната поща на Съюза по хранителна промишленост [email protected]. Повече за програмата и участниците ще намерите ТУК.

 

Следете темата и на cap4us.agri.bg.