За всяко събитие на EIMA, проведено от 1986 г. насам, FederUnacoma спонсорира конкурс за присъждане на награди, повишаващи стойността на иновативни продукти, представени от производители в сектора на селското стопанство и градинарството.

Вижте техническите иновации за 2021 г.

Конкурсът е отворен за всички компании, излагащи на EIMA, които са разработили наистина иновативни машини, аксесоари или компоненти, способни да подобрят производствените процедури и качеството на работа на операторите в сектора.

Конкурсът може да присъди  „Техническа иновация“  на машини и устройства, които според журито имат характеристики на абсолютна иновация.

За изложението


„Изданието на EIMA International за 2022 г. обещава да бъде много богато. Към днешна дата повече от 1200 производителя (включително над 300 от чужбина) са потвърдили участието си, като търсенето на изложбена площ вече е надхвърлило нетните 110 000 кв. м“, споделя Симона Рапастела, генерален директор на FederUnacoma.

По време на изданието са предвидени 5 тематични шоута, разпределени в следните категории: „Components“, посветени на компонентите, „Digital“ – на 4.0 технологии и роботика, „Energy“ съсредоточени върху веригите за доставки на биоенергия, „Idrotech“ за системи за напояване и управление на водите и „Green“ за градинарския сектор.

Изложението ще се проведе от 9 до 13 ноември в Болоня, Италия.

Генералният директор на FederUnacoma подчертава, че програмата на EIMA International тази година включва важна новост.

„Това е „предварителен преглед“ на техническите иновации”, каза Рапастела.

Пазарът на земеделска техника

Италианският пазар на техника за градинарство и озеленяване потвърди добрите си нива и през първите месеци на тази година. След като приключи 2021 г. с ръст от 14% (1 660 000 продадени превозни средства общо - моторни и ръчни) и с особено добра тенденция за почти всички видове, през първите три месеца на 2022 г. секторът регистрира спад само с няколко процентни пункта при запазване на високи обеми.