Прикачните пръскачки Berthoud Ttacker са проектирани така, че да работят отлично както при равни полета, така и в пресечени местности и наклонени терени. За да докажат тази спосоност на френските пръскачки, от официалния вносител на марката за България фирма НИК демонстрираха възможностите на пръскачката в землището на зърнопроизводителя Георги Крачански от село Голям Върбовник, обл. Кюстендил.
 
Замеделецът обработва земите си в планински райони. Вече година работи с Berthoud Tracker и успешно се справя с предизвикателство да извършва качествено пръскане с минимални загуби.
 
 
Запознанството ми с фирма НИК е от миналата есен, когато оборудвах трактора си с GPS и автопилот. Когато вече дойде време да купя пръскачка, която отговаря на капацитета на моето стопанство, имах колебание между конкурентна фирма и НИК. Избрах фирма НИК поради това, че чисто технологично мисля, че изпреварват с една крачка всички останали, разказа Георги Крачански.
 
От НИК отчитат много добри резултати от използването на прикачната пръскачка Berthoud Tracker в полетата на Георги Крачански. Според тях това се дължи на някои важни характеристики от оборудването на машинита: Машината е оборудвана с окачване ActiFlex и 24-метрова щанга Axial. Комбинацията от двете дава много добро поведение в полето като машината се държи много стабилно в неравности в полето.
 
 
На пръскачката Berthoud Tracker 32-34 е монтирана допълнително система за автоматичен контрол за височината на щангите както и система за автоматично изключване на секциите при застъпване, което  улеснява много работата на оператора и предотвратява допускането на грешки, обясни Николай Тотев от НИК ООД.
 
При мен 75% от площите са планински и за мен беше важно пръскачката да бъде конфигурирана по начин, по който ще бъде максимално ефективна. В момента тя е с Actiflex окачване, Axial щанга с независими рамена, което в комбинация с Norac-а за тези пресечени терени и е просто перфектно. Задаваме на Norac-а 80 см. Височина и пръскаме e на 80 см., обясни земеделецът Георги Крачански.
 
От компютъра на пръскачката се задават всички настройки на пръскачката като норма, изключване на секции, управление на щанги, прибиране и разгъване. Машината разполага с джойстик, от който са дублирани функциите на компютъра. Джойстикът е също и дистанционно, като може да работи извън машината. Това е голямо удобство за проверка на дюзи, за настройване на скоростта на сгъване и разгъване на крилата, вдигане, сваляне и проверка на каквито и да е функции по машината, обясни експертът от НИК Николай Тотев.
 
 
За всяка машина в срока на нейната експлоатация е важно какви са разходите за поддръжка и ремонти, които допълнително оскъпяват направената инвестиция през периода на нейното ползване. В тази връзка Георги Крачански сподели: Сервизните момчета съм ги виждал, когато пускахме пръскачката и обучаваха екипа. От там нататък няма проблеми, няма за какво да ги виждам, но комбинацията с такива мениджъри и с такъв сервиз мисля, че няма аналог на българския пазар.
 
Допълнителна информация за пълното портфолио пръскачки Berthoud можете да получите от НИК - официален вностел на марката за България. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!