През тази година Тайтън Машинъри България АД поставя акцент на техниката, която подобрява ефективността на животновъдните ферми. По време на Третия национален събор на овцевъдите, компанията показа едни от най-реномираните и наложени марки в световен мащаб – Lely, Farezin, Merlo.


На събора бяха показани косачките Lely Splendimo за предно и задно агрегатиране към трактора, оборудвани с уникална режеща греда с модулна конструкция. Тази греда съдържа много по-малко предавки, което допринася за висока произодителност и икономия на гориво от 15-20%, както и минимална поддръжка.

 



Подходящо и ефективно прибиране на културата не означава, че окосеният материал се озовава в откоса по подреден начин след като бъде окосен - тук идва на помощ  сеносъбирача. Събирането има голям ефект върху скоростта на прибирането на окосената култура.

 



Като част от Зелената линия на Lely Тайтън Машинъри показа сеносъбирач Hibiscus с единичен ротор, както и  балировачка с регулируем диаметър на балата и ротор със 17 ножа за допълнително нарязване на масата като опция.

 



Машината е високо адаптивна и към материала с който работи, независимо дали балира сено, слама или влажна силажна маса. Tова се постига чрез задаване на конкретните параметри като плътност, диаметър, вид на връзвателния материал и др. в системата за управлние и контрол Balecontrol E- стандарт в кабината на трактора. Допълнителният ротор за нарязване Xtracut17 допринася за постигане на по-висока плътност на балите.

 



В помощ на животновъдните ферми са и телескопичните товарачи Merlo от Тайтън Машинъри. Най-популярната машина в момента е Panoramic 34.7 с 3 400 кг товароподемност на 7 метра височина. На изложението беше предтавена машина с 4 000 кг товароподемност. Има и по-малки машини, специално за животновъдни ферми, при които пространствата са по-малки, поради което има необходимост от по-малки и по-компактни машини, обясни Панчо Петков,  Търговски мениджър Тайтън Машинъри България.

 



На Събора беше представено и фуражораздаващото ремарке Farezin модел MASTER 850,  с вместимост на бункера 7.5 тона.Този тип ремаркета се разпределят в два основни типа – с хоризонтални и вертикални смесителни шнекове.

Посетителите на събора видяха и емблематичния бранд на Тайтън Машинъри -  тракторите Case IH – модели за малки и средни стопанства от новите серии Farmall А и Maxxum Efficient Power, както и такива за по-големите стопанства Puma и Magnum от сериите Efficient Power.

 


Тайтън Машинъри участва и в една от най-големите атракции на Националния събор на овцевъдите – Състезанието по теглене на товари от най-големите коне тежковози в България. Победителят в състезанието –  конят Ринго, тегли трактор CASE IH Magnum 340.

Всички машини от портфолиото на Тайтън Машинъри фермерите могат да закупят при  изключително гъвкави условия.
 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА!

 

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!