Земеделската компания „Агрион“ грабна големия приз в категорията „Пазарна експанзия“ на годишните награди на КРИБ и сп. Икономика – „Мистър и Мисис Икономика“.

Наградата за постигнатите резултати бе връчена на изпълнителния директор на земеделското дружество Анатоли Георгиев от Илиян Терзиев, председател на Камарата на строителите в България. На церемонията присъстваха министрите на икономика и финансите, стотици представители на бизнеса, местната и централната власт.

„През последните години „Агрион“ се превърна в лидер в сферата на управление на земеделска собственост и единствената компания, която предлага пълното портфолио от услуги, свързани с управлението на земеделски активи“, каза изпълнителният директор на земеделското дружество Анатоли Георгиев. 

Той отчете впечатляващия ръст, който компанията постигна по всички ключови показатели. „Това превърна „Агрион“ в най-разпознаваемия  земеделски бранд в България“, каза Георгиев. По думите му компанията ще продължи усилията си в посока окрупняване на земеделската земя, подобряване на статута й и повишаване на нейната добавена стойност.

Въпреки трудностите през тази година конкуренцията за наградите на сп. Икономика и КРИБ е изключително голяма. Отличията обаче отиват при най-успелите компании, заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Това е поредната награда, която „Агрион“ получава от КРИБ. През 2019 г. компанията бе отличена за растеж от най-голямата работодателска организация. През 2016 г. изпълнителният директор на финансиращото дружество „Агрион Финанс“, част от „Агрион“, Светла Боянова получи награда за принос в развитието на сектор „Земеделие“ в конкурса „Мистър и Мисис Икономика 2016“.